Az állateledel iparban a marhát friss hús (friss marhahús, kicsontozott marhahús, frissen elkészített marhahús) vagy előre elkészített (marhahúsliszt, szárított marhahús, dehidratált marhahús) formájában is lehet használni. Ha az összetevőt egyszerűen „marhahúsként” sorolják fel, az általában a friss formára utal. Bár, mint minden hús esetében, az állateledelekben használt marha minősége is változó, de általánosságban a kutyák számára kiváló, ízletes húsforrásnak tekintik. A vörös húsok, mint például a marhahús, magasabb koleszterinszintet tartalmaznak, amelyet a lehető legkisebbre kell csökkenteni, bizonyos egészségügyi problémák esetén. A vörös húsok magasabb szintű purint és más ásványi anyagokat is tartalmaznak (főleg a nagyobb csontartalom miatt), amelyeket vizelési rendellenességgel küzdő kutyáknál a legjobb elkerülni. Egyébként gazdag fehérjében, és olyan ásványi anyagokban mint a niacin, B12 vitamin, kreatin, vas és cink. EGÉSZSÉGES összetevő.