Kutyamami.hu
  • SHOP
    • Csomagok
    • Ápolószerek és eszközök
    • BARF to GO
    • Fagyasztott húsok
      • Belsőségek és májak
      • Csontmentes húsok
      • Csontos húsok
    • Játékok
    • Jutalomfalatok
    • Kakizacsik
    • Konzervek, Nedveseledelek
    • Levesek, Smoothie-k
    • Kétoldalas hámok és Nyakörvek
    • Pórázok
    • Ruhák, cipők, kendők
    • Szárazeledelek
    • Szárított zöldségek, gyümölcsök
    • Tálak és “Evőeszközök”
    • Táplálékkiegészítők és Olajok
  • Márkák
    • Aspol
    • BARF Love
    • Beco Pets
    • CanisAlpha
    • Carnilove
    • Dr. Clauder’s
    • Farkaskonyha
    • Greenman
    • Green&Wilds
    • Herbalvet
    • Herrmann’s Bio
    • Holisnacks
    • KONG
    • Leiky
    • Lickimat
    • Lila Loves It
    • Masha and Co.
    • My Bulldog Shop
    • Naturea
    • N&D
    • PerNaturam
    • Pet Farm Family
    • Qchefs
    • Rocketo
    • SmoothieDog
    • SodaPup
    • Trixie
    • Vetrihemp
    • West Paw
    • Zooro
  • Hasznos tanácsok
    • Összetevő kisokos
    • Nyersetetés
    • Kalkulátorok
    • Receptek
  • Akciós termékek
  • Cicáknak
kosár
2020-11-15 szerző: kutyamami

Melyik aszalógépet válasszam?

Melyik aszalógépet válasszam?
2020-11-15 szerző: kutyamami

Rengeteg dehidratáló-, másnéven aszalógép van a piacon ami alkalmas jutalomfalatok készítésére, az alábbi szempontok azonban leszűkítik a kört és segítenek kiválasztani a céljaidnak megfelelő gépet.

Állítható hőmérséklet

A legjobb ha 35-75°C között állítható az aszalógép hőmérséklete, mert ebben a hőtartományban mindent el tudsz készíteni kutyusodnak. Szinte az összes húst 70°C-on szárítjuk, a zöldségeket, gyümölcsöket 40-60°C-on. Szóval találd ki mit szeretnél szárítani és annak fényében dönsd el mekkora hőtartományra van szükséged (ha nem állíthatót választasz akkor mindenképp legalább 70°C-os legyen).

Teljesítmény

Létezik 250w-tól 3000+w-ig mindenféle dehidratálógép, a lehető legnagyobb teljesítményűt válaszd amit megengedhetsz magadnak. Egy gyenge géppel nem tudsz marhagégét szárítani, azonban gyümölcsöket, zöldségeket, párféle színhúst könnyedén. A nagyobb teljesítményű gépek hamarabb felmelegednek, stabilabban tartják a beállított hőmérsékletet és kevesebb bennük a “cold spot”, ezáltal egyenletesebben száradnak a húsok. Egy 500w-os géppel már minden* jutalomfalatot el tudsz készíteni kutyusodnak, legyen ez az alapkritérium.

*nem javaslom csirkeláb kacsanyak és hasonló csontosok szárítását (így nem is árusítom őket), kérlek inkább gégét száríts rágcsálnivalónak, a csontos husik maradjanak meg nyers ropinak

Ventilátorok elhelyezkedése

A legtöbb “alap” aszalógép alulról fújat, felfelé áramlik a levegő ami teljesen jó elkezdeni az otthoni jutalomfalat gyártást. Azonban ha szilikon formákat használsz vagy ha túlságosan megpakolod a tálcákat gátolhatják a levegő áramlását, ami egyenletlen száradást okoz(ezért forgatni kell a tálcákat a szárítás teljes időtartama alatt). Ugyanez a probléma a felülről lefelé fújó ventilátorokkal is. Ráadásul mindkét típus érzékeny a nedvességre, a lecsöpögő vér károsítja az alsó ventilátorokat, a kicsapódó zsír pedig a felső ventilátorokat. A legjobb választás a hátsó ventilátor, ami vízszintesen fújja a tálcákat, mert gyorsabb a szárítás és nincs veszélye a csepegésnek.

Tartozékok anyaga

A fém tálcákat sokkal egyszerűbb takarítani (ezért húsokhoz ajánlott) mint a műanyagokat, ez számomra hatalmas előny mert utálok mosogatni. Emellett a műanyagok el tudnak törni, a fémtálcák tartósak hosszútávon is. Egyébként kutyusod ugyanúgy imádni fogja a nasikat tökmindegy milyen tálcán készülnek, de higiéniai szempontból a fémtálcák egyértelműen jobbak mint a műanyagok.

FIGYELEM!

Dehidratálni húsokat baromi büdös. Ha érzékeny a gyomrod inkább maradj a zöldség-gyümölcsnél, esetleg egy kis gyógynövénnyel feldobhatod az amúgy sem vészes szagú húsokat (például a csirkét), de ha tényleg nem bírod nézz szét jutalomfalatjaink között, nagyon sok szárított finomságunk van. Ami igazán brutál, kizárólag garázsban szárítós (vagy ott se) a zöldpacal és a vese. Valaki már a májtól is ki van bukva, de nyerses gazdiként szerintem az még elviselhető.

  • Farkaskonyha szárított báránypacal
    Farkaskonyha szárított báránypacal
    1 420 Ft – 2 400 Ft
    Opciók választása
  • Farkaskonyha szárított marha pacal
    Farkaskonyha szárított marha pacal
    2 350 Ft
    Kosárba teszem
  • Farkaskonyha szárított marhaszív
    Farkaskonyha szárított marhaszív
    2 190 Ft
    Kosárba teszem
  • Farkaskonyha szárított szőrös marhafül 5 db
    Farkaskonyha szárított szőrös marhafül 5 db
    2 390 Ft
    Kosárba teszem
  • Farkaskonyha szárított nyúlfül
    Farkaskonyha szárított nyúlfül
    1 590 Ft – 9 450 Ft
    Opciók választása
  • Holisnacks Szárított kacsaszív
    Holisnacks Szárított kacsaszív
    1 250 Ft
    Kosárba teszem
  • Holisnacks Szárított egész marhagége
    Holisnacks Szárított egész marhagége
    1 190 Ft
    Kosárba teszem
  • Holisnacks Szárított marhatőgy kockák
    Holisnacks Szárított marhatőgy kockák
    1 250 Ft
    Kosárba teszem
  • Holisnacks Szárított marhamáj kockák
    Holisnacks Szárított marhamáj kockák
    1 250 Ft
    Kosárba teszem

Előző bejegyzésCsontos húsok csonttartalma - táblázatKövetkező cikk Csontos húsok

Vélemény, hozzászólás? Kilépés a válaszból

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recent Posts

A nyers étrend alapjai – színhúsok2021-02-03
Puha teasütemény kutyáknak2021-01-03
Csontos húsok2020-11-27

Kategóriák

  • Hasznos tanácsok
  • Nyersetetés
  • Összetevő kisokos
  • Receptek

Kapcsolat

+36 30 641 3398
hello@kutyamami.hu
Hétfő - Péntek 10:00 - 18:00

Bejelentkezés/Regisztráció

Általános Szerződési Feltételek

Adatkezelési Tájékoztató

Szállítási és fizetési lehetőségek

Rife Wordpress Theme. Proudly Built By Apollo13

Kosár

  • Adatkezelési tájékoztató
  • Kiszállítási és fizetési lehetőségek
  • ÁSZF – Általános Szerződési Feltételek