Az állateledel iparban a nyulat friss hús (friss nyúl, kicsontozott nyúl, frissen előkészített nyúl) vagy előre elkészített, száraz (nyúlhúsliszt, szárított nyúl, dehidratált nyúl) formájában is lehet használni. Ha az összetevőt egyszerűen „nyúlként” sorolják fel, az általában a friss formára utal. A kedvtelésből tartott állatok eledelében használt nyulak tenyészthetők vagy vadon kifoghatók. Bár, mint minden hús esetében, az állateledelekben használt nyúl minősége is változó, de általánosságban a kutyák számára kiváló húsforrásnak tekintik. Nagyszerű fehérjeforrás, jól emészthető és teljesen biológiailag megfelelő – azaz nagyon hasonlít a kutya természetes étrendjéhez. A nyúlhúst meglehetősen ritkán használják kutyaeledelekben, így sok kutya számára „új fehérje”. Ez különösen haszonná teheti a nyúlalapú ételeket az allergiára hajlamos kutyák számára, mivel nagyon kicsi az esélye hogy olyan fehérjeforrásra is allergiás a kutyus, amelyet még sosem próbált. EGÉSZSÉGES összetevő.